Майже 100 тисяч боєприпасів і понад 137 кілограмів тротилу вилучили СБУ зі схронів бойовиків (фото)

Також під час спецоперацій затримали учасників трьох злочинних угрупувань, які займались нелегальною торгівлею зброєю.

Від початку поточного року Служба безпеки України вилучила зі схронів бойовиків у районі проведення ООС понад 137 кг тротилу, пластиду, артилерійського пороху.

А також понад 40 одиниць вогнепальної зброї та майже 100 тисяч боєприпасів, повідомляє прес-служба СБУ.

Також під час спецоперацій затримали учасників трьох злочинних угрупувань, які займались нелегальною торгівлею зброєю.

Читайте такожNew York Times: Міни на Донбасі додають проблем Україні в боротьбі з пожежами

Зі схованок, облаштованих за місцем проживання ватажка бойовиків та у лісосмузі поблизу Лисичанська, вилучено тротил, запали, гранати РГД і Ф-1, автомат Калашникова, пістолет і велику кількість набоїв, - йдеться у повідомленні.

Під час слідства правоохоронцям вдалось встановити причетність диверсантів до мінування мостів, залізничних та автошляхів у Лисичанському й Попаснянському районах.

"На Донеччині зі схрону, обладнаного у приватному будинку мешканця Бахмута, бойовика бандугруповань, правоохоронці вилучили протитанкову міну ТМ-62М, ручний протитанковий гранатомет, 5 підствольних гранат і 10 корпусів від гранат Ф-1 та РГД-5. Також виявлено детонатор для міни МВЧ-62, дев’ять запалів УЗРГМ і УЗРГМ-2 та 600 патронів калібру 5,45 мм", - розказали правоохоронці.

За інформацією СБУ, чоловік брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Зараз він переховується на тимчасово окупованій території.

Читайте схожі новини на тему: