Названо терміни, коли Україна почне робити свої БПЛА Bayraktar

Терміни будівництва заводу прокоментував генеральний директор турецької компанії Baykar Халюк Байрактар.

На території України почнуть виготовляти відомі турецькі безпілотники Bayraktar через 1,5 року. В проект інвестують приблизно 100 млн доларів.

Приблизно через такий термін компанія-інвестор Baykar завершить будівництво першого відповідного заводу в Україні, заявив директор компанії Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій в Києві. 

"Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває", - цитує бізнесмена "Укрінформ".

Наразі компанія одночасно реалізує 3 проекти в Україні: окрім будівництва заводу бойових дронів, Baykar вклав гроші у створення сервісного центру та головного офісу, зазначив Халюк Байрактар. 

За словами очільника Baykar, створення заводу бойових дронів Bayraktar - одна з головних інвестицій. Це буде самодостатнє та взаємовигідне партнерство с Україною: зі своєї сторони Туреччина має БПЛА, а Київ -  унікальні технології з виробництва двигунів, на базі яких й створюються дрони Bayraktar. 

Водночас бізнесмен згадав про низку викликів, які наразі мають Україна та Туреччина у будівництві: "Це ланцюжок постачання, пошук і розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище", - заявив він. 

Туреччина  стала світовим лідером у виробництві дронів

Раніше видання Bloomberg писало, що Туреччина стала світовим лідером у виробництві смертоносних дронів, завдячуючи компанії Baykar та зятю турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана - Сельджуку Байрактару, який є технічним директором та співвласником компанії.

ЗМІ згадувало, що успіхи компанії у виробництві зброї вийшли на новий рівень після наглядної демонстрації можливостей дронів Bayraktar на полі бою в Україні. Закордонні замовлення від інших країн світу зросли, що дозволило лідеру Турції посилити свій вплив на Близькому Сході, вказував Bloomberg. 

Вас також можуть зацікавити новини: