Це допоможе контрнаступу: Кулеба закликав Німеччину до важливого кроку щодо поставок зброї

Цей крок допоможе завершити цю війну скоріше.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Як передає кореспондент УНІАН, на спільному брифінгу з іспанським колегою Хосе Мануелем Альбарес Буено у місті Толедо, де відбувається неформальне засідання глава МЗС країн-членів Євросоюзу, Кулеба наголосив, що немає жодного аргументи проти надання Україні далекобійних ракет Taurus.

"Німецький уряд також робить певні пропозиції для нас. Обговорення, яке зараз триває у нас з урядом Німеччини, стосується надання далекобійних ракет Taurus. Франція і Сполучене Королівство це вже зробили (надали ракети Storm Shadow та Scalp - УНІАН). Насправді немає жодного об'єктивного аргументу проти ухвалення цього рішення. ... Я конструктивно, чемно, без чинення будь-якого тиску закликаю уряд Німеччини ухвалити це рішення, яке має сенс, бо це допоможе нашому контрнаступу, і з цієї причини, це допоможе завершити цю війну скоріше", - зазначив Кулеба.

Також міністр закликав усі країни-члени Євросоюзу, які використовують винищувачі F16, долучитися до авіаційної коаліції не лише шляхом проведення навчань для українських пілотів, а й шляхом надання літаків.

"Це те, що легко зробити зараз. Я сподіваюсь, що мій заклик буде почуто", - сказав Кулеба.

Taurus для Україні - що треба знати

Влада Україна вперше запросила у Німеччини ракети Taurus в травні, коли ЗСУ готувалися до контрнаступу. Ця німецько-шведська крилата ракета призначена для високоточних ударів і дальність її дії становить до 500 кілометрів.

Україна досі розраховує отримати ці авіаційні крилаті ракети. В серпні в уряді Німеччини підтримали такі поставки, заявивши, що Україна має повне право на отримання такої допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: