В Міноборони впевнені, що Україна отримає далекобійні ATACMS і TAURUS / скриншот

Україна отримає американські балістичні ракети ATACMS (дальність 300 км) та німецько-шведські авіаційні крилаті ракети TAURUS (дальність 500 км), впевнений міністр оборони Олексій Резніков.

"Storm Shadow, SCALP ми з вами вже отримали. Тому сьогодні, на наш погляд, приєднання Німеччини до коаліції є абсолютно логічним та реалістичним. … Що стосується ATACMS, я не бачу серйозних перешкод, адже Америка – дуже прагматична країна. Вони довго приймають рішення – скільки ракет у них є, скільки вони могли б дати, скільки б вони могли виробляти, щоб не знизити їхню боєздатність", – заявив міністр на прес-конференції, пише OBOZREVATEL.

Резніков зазначив, що щодо TAURUS вже зараз є позитивні сигнали від німецького парламенту. Він заявив, що слід очікувати на постачання "серйозної" зброї.

Відео дня

"Червоних ліній більше не існує. Вся зброя буде, і навіть F-16", – додав він.

Далекобійні ракети ATACMS і TAURUS для України

Цього місяця в уряді Німеччини заявили, що Україна має повне право отримати ракети TAURUS від Берліна. 

Адміністрація президента США Джо Байдена станом на кінець липня, за повідомленнями ЗМІ, попри тиск з боку американських законодавців і прохання української влади, продовжувала відмовляти у постачанні ракет великої дальності ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: