Міністр фінансів Німеччини підтримує передачу ракет Taurus Україні / фото wikimedia.org

Голова Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер під час візиту до Києва заявив, що Україна має повне право отримати ракети Taurus від ФРН.

Лінднер наголосив, що Україна мусить перемогти у війні, яку почала Росія, інформує агентство DPA.

"З нашого боку частково є відповідальність за те, щоб нинішні сили України завжди були більшими, ніж жорстокість, що випливає з путінської війни", – сказав міністр.

Відео дня

Він додав, що Німеччина намагається посилювати обороноздатність України усіма доступними способами.

"Оскільки я знаю, що багато хто підтримує таку допомогу, як і я особисто, то я сподіваюсь на швидке, якнайшвидше з’ясування цих питань", – підкреслив Лінднер.

Taurus для України 

Як повідомляв УНІАН, Україна ще навесні надіслала офіційний запит до Німеччини з проханням передати крилаті ракети Taurus. Опозиційні депутати в Бундестазі також підтримують цю ідею і просили уряд Шольца погодитись.

13 серпня канцлер Шольц повідомив, що Берлін не готовий до передачі Україні німецьких далекобійних крилатих ракет Taurus.

Водночас за даними німецьких медіа, Берлін обговорює з Вашингтоном можливість передачі далекобійних ракет. На думку преси, це може сприяти одночасному постачанню Києву німецьких Taurus і американських ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: