З початку року військовим поставили вже понад 300 танків і бронетранспортерів

Наразі триває підписання нових договорів бронетанковими підприємствами Концерну із Міністерством оборони вже в рамках нового ДОЗ.

Підприємства бронетанкового дивізіону ДК «Укроборонпром» передали Міністерству оборони понад 300 нових, відновлених та модернізованих одиниць різної броньованої техніки протягом січня-травня 2020 року.

Про це повідомили у прес-службі «Укроборонпрому» з посиланням на заступника генерального директора з виробництва Ігоря Фоменка.

Читайте такожКораблі та катери ОС показали, як діятимуть у разі наступу в Азовському морі (відео)

«В цілому за перший квартал 2020 року підприємства, діяльність яких координується Управлінням бронетанкової техніки «Укроборонпрому», виконали план товарного випуску продукції на суму понад 1,7 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року – це ріст приблизно у 2,5 рази», – зауважив Фоменко.

За його словами, найбільший ріст виробництва продукції продемонстрували Київський бронетанковий завод, Завод ім. Малишева та Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.Морозова.

Зокрема, у січні-квітні 2020 року обсяг товарного випуску продукції на Київському бронетанковому заводі становив 406 млн грн, що майже у 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали Міністерству оборони у січні 25 відремонтованих танків Т-72, у березні – 6 капітально-відремонтованих Т-72 та у травні – 9 відремонтованих бронетранспортерів БТР-80.

Обсяг товарного випуску на Заводі ім. Малишева за цей період становив 301 млн грн, що у 2,4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого у поточному році на заводі ім. Малишева виготовлено 26 танкових двигунів: у січні – 6, у лютому та березні – по 1.

На ДП «ХКБМ» обсяг товарного випуску становив 391 млн грн, що у 1,9 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали МОУ: у січні – 4 бронетраспортери БТР-4Е, у лютому - 3, у березні – 4 та у квітні – 5 бронемашин, відповідно.

«Наразі триває підписання нових договорів бронетанковими підприємствами Концерну із Міністерством оборони України вже в рамках нового ДОЗ», – наголосив Фоменко.

Як повідомляв УНІАН, у США почалося виробництво потужних переносних протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) FGM-148F Javelin.