Україна скоро отримає ще більше систем ППО NASAMS - Стефанчук

Спікер побував на заводі, де виробляються ці системи.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук під час свого візиту до Норвегії заявив, що Україна отримає ще більше систем ППО NASAMS.

Як повідомляється у Telegram-каналі ВР, Стефанчук відвідав підприємство в Норвегії, де виробляють це озброєння.

"Відвідав сьогодні підприємство, де виробляють, зокрема, ППО NASAMS. Вони є в Україні й нам потрібно більше. І їх буде більше!!! Скоро! Зовсім скоро!", - написав Стефанчук.

За його словами, разом із президентом Kongsberg Defence&Aerospace Ейріком Лі та президентом Стортингу Масудом Гаракхані він обговорив збільшення постачання протиповітряних систем для Збройних Сил України.

"Аби ще ефективніше збивати все, що Росія в агонії випускає по мирних українських містах, і захиститися від брутальних атак, які РФ продовжує здійснювати проти України", - додав Стефанчук.

NASAMS на захисті українського неба

Зенітно-ракетний комплекс NASAMS захищає українське небо від російських ракет з листопада минулого року. У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що за 5 місяців роботи ЗРК було знищено понад 100 ракет та дронів, якими агресор атакував Україну. У новорічну ніч ці комплекси продемонстрували високу ефективність.

Довідка УНІАН. NASAMS - це пересувний ЗРК, норвезько-американського виробництва. Він може перехоплювати повітряні цілі на відстані до 40 км і на висоті до 16 км.

Вас також можуть зацікавити новини: