Вперше за 30 років: військові кораблі США увійшли в Баренцове море (фото)

Есмінці ВМС США USS Roosevelt, USS Porter, USS Donald Cook і британський фрегат HMS Kent відпрацьовують в Баренцевому морі операції із забезпечення безпеки судноплавства.

Міноносці USS Roosevelt, USS Porter, USS Donald Cook і судно постачання USNS Supply ВМС США, а також фрегат HMS Kent Королівського військово-морського флоту Великобританії увійшли до акваторії Баренцевого моря.

Вони відпрацьовують операції по забезпеченню безпеки морського судноплавства в складних природних умовах за Північним полярним колом, повідомили Військово-морські сили Сполучених Штатів в понеділок, 4 травня. Сувора погода Арктики вимагає постійної уваги і практики, пише DW.

Читайте такожНАТО розповіли про важливість ядерної зброї для альянсу

"У ці непрості часи особливо важливо забезпечувати сталість наших операцій на європейській сцені та одночасно приймати розсудливі заходи щодо захисту здоров'я наших сил", - заявила командуюча Шостим флотом ВМС США віце-адмірал Ліза Франкетті. "Ми зберігаємо прихильність справі просування безпеки і стабільності в регіоні", - додала вона.

Надводні судна ВМС США не заходили в Баренцове море з середини 1980-х років. Повідомлення про захід кораблів було направлено в міністерство оборони Росії 1 травня, підкреслили у ВМС США. Це зроблено з метою уникнути непорозумінь, знизити ризик і уникнути випадкової ескалації напруги.

© twitter.com/USNavy
© twitter.com/USNavy
© twitter.com/USNavy
© twitter.com/USNavy