За місяць ЗСУ отримали 7 зразків дронів українського виробництва – Резніков

Рішення щодо ще 19 зразків планують ухвалити до кінця року.

Сім зразків БПЛА українського виробництва вже отримало українське військо. Ще близько 20 заявок виробників розглядаються.

"Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік. Для порівняння: за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва", – сповістив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Резінкова, це стало можливо завдяки зміні правил у сфері залучення інновацій до потреб оборони та спрощенню процедури допуску озброєння та військової техніки до експлуатації у Збройних Силах. 

Міністр зазначив, що тепер розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Після отримання офіційного допуску до експлуатації, Міноборони може закупити ці вироби, а ЗСУ ставити їх у штат.

"Раніше ця процедура займала 1,5-2 роки. Сьогодні вона дуже швидка. Головне – щоб виріб мав тактико-технічні характеристики, потрібні для війська", – зазначив очільник МОУ.

За словами Резнікова, зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. 

"Ми плануємо ухвалити рішення по ним до кінця року", – наголосив він.

БПЛА для ЗСУ – останні новини

У серпні що "Укроборонпром" та Генштаб ЗСУ розробили програму розвитку безпілотних систем для Сил безпеки та оборони. Вона передбачає партнерство з приватними розробниками БПЛА задля швидкого та безпечного виробництва безпілотників на їхніх потужностях.

Крім цього, "Укроборонпром" завершує випробовування українського ударного безпілотника з дальністю1000 км і вагою бойової частини 75 кг. 

Напередодні у РФ було уражено 3 аеродроми, в тому числі в Саратовській області – на відстані принаймні 600 км від України. Передбачається, що вони були уражені українськими БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: