Київський завод «Маяк» виготовив партію кулеметів для бронетранспортерів

Партію вже відправлено Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O.O. Морозова.

Київський завод «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром», виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів.

Як повідомили у прес-службі ДК «Укроборонпром», чергову партію з 5 кулеметів відвантажено для бронетранспортерів, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ).

Завод «Маяк», що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, є співвиконавцем державного контракту ХКБМ та Міністерства оборони. Розблокування та відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства та повністю відновити виготовлення кулеметів, а також інших видів зброї, йдеться у повідомленні.

Читайте такожВеликий схрон військової техніки та озброєння виявили на сході України (фото)

«Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі «Маяк» триває. Ми вже повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва», - зауважив директор заводу Віктор Квас.

В «Укроборонпромі» нагадали, що перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року. На сьогодні ХКБМ, «Маяк» та інші співвиконавці виконали 60% державного контракту.

Як повідомляв раніше УНІАН, Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», передало Міністерству оборони України п'ять капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками.