ЗСУ знищили рідкісний "Реп'яшок" росіян (відео)

За даними на січень, росіяни виробили лише 11 таких станцій.

Українські військові вдарили по позиціях російських загарбників, "законсервувавши" рідкісну радіолокаційну станцію "Реп'яшок", яка виявляла українські безпілотники.

Відео успішного удару опублікувала 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького. Розвідник виявили РЛС і надали координати сусідам з 45-ї окрема артилерійська бригада.

"Точний постріл М777 – і ціль знищено!", - йдеться у дописі. Судячи з кадрів, постріл був справді тільки один - позиції російських загарбників "злетіли у повітря" разом з технікою.

РЛС "Реп’яшок" - що відомо

РЛС "Реп’яшок" - сучасна російська радіолокаційна станція виявлення безпілотників. На озброєнні у російських окупантів з 2022 року. За даними на січень, росіяни виробили лише 11 таких станцій. Потужність радіолокатора "Реп’яшок" становить 2 Вт. РЛС здатна виявляти безпілотники DJI Mavic 2 в радіусі двох кілометрів. 

Більші літальні апарати на кшталт DJI Matrice вона виявляє в радіусі трьох кілометрів. Для визначення місця розташування літальних апаратів використовується класична радіолокація. Простіше кажучи, радіолокатор уловлює відбиті від повітряних об’єктів сигнали, після чого передає дані оператору.

Слабкою стороною "Реп’яха" є радіовипромінювання, за яким його можна виявити. Для придушення виявлених дронів РЛС використовує засоби РЕБ.

Втрати РФ в Україні - останні дані

За підрахунком ORYX, з початку повномасштабної війни було знищено понад 10 тисяч одиниць ворожої техніки, більше 2 тисяч одиниць ЗСУ вдалося "затрофеїти".

Напередодні воїни 45-ї окремої артилеристської бригади Збройних сил опублікували відео, як вони підірвали ворожу БМП та польовий склад боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: