50 млрд євро від ЄС: вже зрозуміло, коли Україна отримає "смачний" транш

Голова Єврокомісії наголосила, що ЄС продовжуватиме забезпечувати вкрай необхідне фінансування для України.

Перший транш за програмою Ukraine Facility на 50 млрд євро має надійти в Україну вже в березні. Про це написала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в соцмережі Х.

"Політична угода, досягнута вчора ввечері, є великим кроком вперед. Європа вірна своєму слову", - написала фон дер Ляйєн.

Вона наголосила, що ЄС продовжуватиме забезпечувати вкрай необхідне фінансування "для нашого відважного партнера та кандидата на членство".

"Ми плануємо почати виплати в березні", - додала голова Єврокомісії.

Допомога Україні від ЄС

1 лютого голови держави та урядів країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення про створення Українського фонду обсягом у 50 млрд євро для підтримки України впродовж 2024-2027 років.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко висловила сподівання, що перший транш від Європейського Союзу в розмірі 4,5 млрд євро надійде вже у березні поточного року.

5 лютого Європейський парламент і Рада ЄС досягли попередньої згоди щодо створення Українського фонду на чотири наступні роки для допомоги Україні. Загальний бюджет у 50 мільярдів євро буде розподілений на 33 мільярди у кредитах та 17 мільярдів у грантах.

Вас також можуть зацікавити новини: