Французька поліція відпрацювала сценарій теракту на матчі Україна - Ірландія під час Євро-2016

На стадіоні в Ліоні відбулись навчання, за легендою яких під час запланованого тут 16 червня матчу Україна - Ірландія смертники підірвали себе в натовпі.

Готуючись до Євро-2016, французька поліція провела навчання в Ліоні. Про це з посиланням на The Guardian пише "Європейська правда".

За сценарієм на стадіоні "Люм'єр" стався теракт під час матчу збірних України та Північної Ірландії, який відбудеться 16 червня.

Читайте такожУ харківській фан-зоні Євро-2016 не покажуть матчі збірної Росії

За умовою навчань, два терористи-смертники підірвали себе серед великого скупчення людей.

"Вболівальники залишали стадіон Ліона після матчу Україна-Північна Ірландія, коли два смертника нібито підірвали себе в натовпі. Волонтери, які беруть участь у навчаннях, грали жертв теракту і постраждалих. Натовп запанікував і поліція повинна була забезпечити безпечний район у той час як парамедики допомагали постраждалим", - зазначає видання.

Ці навчання були одними зі щонайменше 30 сценаріїв, які відпрацьовували співробітники поліції та екстрених служб у Франції напередодні Євро-2016

Франція готується прийняти понад 2,5 млн. володарів квитків на матчі Євро-2016 і більше мільйонів уболівальників у 10 містах, які дивитимуться матчі у фан-зонах.

Репортери Reuters зафіксували одне з таких навчань на ліонському стадіоні.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS