Apple виплатить своїм співробітникам $30 мільйонів через черги

Кожному співробітнику виплатять близько 1200 доларів

Всесвітньо відома компанія Apple повинна виплатити своїм робітникам 30 мільйонів доларів за порушення законодавства США. Причиною позову стали черги під час перевірок на вході в офіс.

Про це йдеться в сюжеті 2+2.

Кожен співробітник, коли приходив в офіс, змушений був показати службі безпеки свої особисті речі. При цьому на виході перевіряли навіть телефони, щоб робітники не винесли секретну інформацію.

Співробітники стояли в чергах на перевірку від 5 до 25 хвилин, тому люди зібралися і подали колективний позов, щоб їм виплатили кошти за витрачений в черзі час. Розгляд справи тривав аж вісім років, а Apple, не бажаючи платити компенсації, пропонували просто не брати на роботу ні особисті речі, ні iPhone

Читайте такожРемонт вдома від Apple: власники iPhone і Mac зможуть лагодити свої гаджети самостійноСуд нагадав компанії цитату її власника Тіма Кука: "iPhone настільки інтегрований і невіддільний від нашого життя, що ви не подумаєте вийти без нього з дому". У зв'язку з цим суд у своєму рішенні вказав, що заява компанії про непотрібність смартфона прямо суперечить її ж переконанням.

Спочатку рішення прийняли на користь компанії, але після апеляції у 2020 році Верховний суд Каліфорнії визнав такі перевірки незаконними та зобов'язав компанію виплатити компенсації співробітникам за час, які вони провели в чергах. Тепер Apple повинна виплатити приблизно по 1200 доларів майже 12 тисячам нинішніх і колишніх співробітників.

Як раніше повідомляв Apple, Apple запустила нову функцію для iPhone. У бета-версії операційної системи iOS 15.2 вже з'явилася можливість передавати свої особисті дані в iCloud "у спадок". Тепер власник iPhone зможе вибирати до п'яти осіб, які отримають доступ до його iCloud в разі, якщо він помре.