Глава МЗС Угорщини "напружено вирішував ситуацію з Білоруссю" на борту розкішної яхти (фото)

Після виявлення фотографів на яхті вимкнули автоматичну систему ідентифікації.

Міністр закордонних справ Петер Сійярто перебував на борту розкішної яхти в Адріатичному морі, тоді як у Facebook розмістив повідомлення про напружені перемовини з колегами щодо ситуації у Білорусі.

На невідповідність картинки й дозвілля очільника уряду звернуло увагу угорське видання Atlatszo, пише Європейська правда.

Читайте такожПрофільний комітет Європарламенту обговорить ситуацію в Білорусі

Відповідний допис у Facebook глава МЗС Угорщини проілюстрував світлинами, на яких він позує в офісному вбранні з телефоном біля вуха та у своєму кабінеті.

«Сьогодні вранці ми поговорили з трьома балтійськими міністрами закордонних справ - Едгаром Рінкевичем, Урмасом Рейнсалу і Лінасом Лінкявічюсом, а потім я проконсультувався з прем'єр-міністром, який розмовляв телефоном з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким», – написав він.

Того ж дня, 16 серпня, Сійярто помітили та сфотографували за бортом дорогої яхти олігарха Ласло Сійю – недалеко від узбережжя Хорватії. Журналісти встановили, що судно знаходилось в порту Шибеник з 8 по 11 серпня, а звідти 12 серпня направилось у сусідню затоку Спліт, куди прибув літак, який раніше використовував прем’єр Угорщини Віктор Орбан.

Після виявлення несподіваних фотографів на яхті вимкнули автоматичну систему ідентифікації й зникли з радарів.

Угорщина відома своєю неоднозначною позицією щодо ситуації в Білорусі. Так, за словами європейського чиновника, Будапешт до останнього не погоджувався на санкції щодо причетних до насильств щодо протестувальників, однак блокувати заяву глав країн-членів ЄС про намір ввести санкції проти Мінська не став.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менш як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.
  • Світлана Тихановська під тиском силовиків була змушена записати відео, де закликала громадян не виходити на протести. 11 серпня вона покинула Білорусь і знаходиться в Литві.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, чимало з них при затриманні і в СІЗО сильно били. 14 серпня затриманих почали відпускати.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.
  • 17 серпня підприємства по всій Білорусі провели страйк.