Блогерам у Франції з російських акаунтів надійшла пропозиція "прорекламувати" Pfizer

Глава МОЗ Франції відповів, що не знає, звідки надійшли такі дивні пропозиції.

Кілька французьких блогерів заявили, що отримали підозрілі пропозиції щодо розміщення неправдивої немаркованої «реклами» про ефективність вакцини від COVID-19 Pfizer.

Про це пише BBC.

Француз Лео Грасс з 1,7 мільйона підписників у YouTube написав, що з ним зв’язалось агентство з Британії з пропозицією «партнерства» в обмін на «колосальний куш».

Однак адреса виявилась підробленою. Профілі начебто співробітників агентства у LinkedI згодом зникли, але він помітив, що всі «працювали у Росії».

Читайте такожНорвегія офіційно відмовилася від вакцини AstraZenecaУ інструкції анонімний «клієнт» пропонував блогеру розміщувати інформацію про «рівень смертності Pfizer утричі вищий, ніж в AstraZeneca» без маркування «реклама» чи «спонсорське відео», а просило «представити матеріал як свою незалежну точку зору».

Такі ж пропозиції надійшли й іншим впливовим французьким публічним людям у соцмережах, які спеціалізуються на висвітленні новин зі сфери охорони здоров’я.

Водночас в ефірі BFMTV глава французького МОЗ Олів’є Веран відповів, що не знає, звідки надійшли такі дивні пропозиції – з Франції чи з-за кордону.

Інформаційний наступ Росії 

У березні 2021 року представник Центру глобальної взаємодії Держдепартаменту США, який відстежує іноземні дезінформаційні кампанії, заявив про розгортання російськими спецслужбами пропаганди з підриву довіри до вакцин Pfizer та інших вакцин західного виробництва від COVID-19

У публікаціях порушували тему побічних ефектів вакцин, ставили під сумнів їх ефективність, стверджували, що влада США прискорила процес схвалення вакцини Pfizer, а також робили інші помилкові або такі, що вводять в оману, твердження.

Своєю чергою, віце-президент ЄК Жозеп Боррель заявив, що Росія намагається дискредитувати вакцини виробництва західних компаній для просування власних медичних препаратів або пропонуючи їх за пільговими цінами в третіх країнах для отримання геополітичних важелів.

Вас також можуть зацікавити новини