Вакцини від Pfizer, які сьогодні прибули до України, відразу відправлять у регіони / фото REUTERS

Вакцини компанії Pfizer, які сьогодні прибули до України, відразу відправлять у регіони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Читайте такожВ Україну прибула перша партія вакцини Pfizer, закуплена за кошти держбюджету (фото, відео)

Відео дня

Він нагадав, що до України уже прибула одна з партій вакцини компанії Pfizer. "Вакцина одразу поїде в регіони, і це пришвидшить темпи вакцинації в Україні. Нагадаю, одне з ключових завдань на цей рік для Міністерства охорони здоров’я та уряду — провакцинувати більшість дорослого населення України. І ми рухаємося до зазначеної мети", - зазначив він.

Вакцина проти коронавірусу в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна уклала договір з Pfizer про постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

У травні стало відомо, що поставки в Україну вакцини компанії Pfizer цього року буде збільшено вдвічі - до 20 мільйонів доз.

Окремо Україна отримує вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX.

16 квітня в Україну надійшла перша партія вакцини Pfizer - 117 тис. доз - в рамках цієї ініціативи COVAX, а 18 травня було доставлено ще 122 тис. 850 доз цієї вакцини.

Вакцина від Pfizer/BioNTech під назвою Comirnaty дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Цю вакцину вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.

Сьогодні, 26 травня, в Україну доставлено першу партію вакцини Comirnaty американсько-німецького виробництва компаній Pfizer/BioNTech, яка закуплена за кошти державного бюджету.

Родина на брифінгу сказав, що сьогодні доставлено 117 тис. доз вакцини, а завтра очікується ще 50 тис.

Таким чином, усього 167 тис. доз буде доставлено до кінця тижня.

Доставленою вакциною щеплюватимуть освітян, медиків, представників силових структур.