Bloomberg: США вимагатимуть від Зеленського більш чіткого плану ведення війни

Наразі українці розробляють плани на поточний рік, розглядаючи великий спектр можливих варіантів розвитку бойових дій.

США хочуть бачити більш чіткий план України щодо ведення війни проти РФ. Цю тему піднімуть з президентом Володимиром Зеленським у Давосі наступного тижня.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, із Зеленським на цю тему говоритиме радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван. Американські посадовці наполягатимуть на цьому найближчими тижнями, щоб обговорити непублічні питання.

"Офіційні особи у Вашингтоні стурбовані тим, що розбіжності між Зеленським і командувачем його армії Валерієм Залужним уповільнюють зусилля з вироблення нової стратегії", - пише видання.

Наразі українські військові розробляють плани на 2024 рік, і розглядають повний спектр варіантів. США хочуть визначити, як найкраще спрямувати свою підтримку, щоб допомогти Україні захистити себе в наступному році.

Партнери Києва кажуть, що розробка чіткої військової стратегії для захисту нинішніх позицій і подальшого прориву через російські лінії має вирішальне значення.

Чутки про сварку Зеленського та Залужного поширили західні ЗМІ

У 2023 році відповідний матеріал опублікував британський журнал The Economist. У своїй статті він стверджував, що стосунки між Зеленським та Залужним стали "жахливими". З посиланням на "високопоставлене джерело в уряді" Economist писав, що "чорна кішка" між Зеленським й Залужним пробігла через "невдалий" контрнаступ армії України.

Водночас представник Офісу президента Михайло Подоляк спростував ці твердження та заявив, що інформація журналу не відповідає дійсності.

Вас также могут заинтересовать новости: