ЗМІ: для Путіна купили дачу Брежнєва в окупованому Криму (фото, відео)

Дача розташована в селищі Ореанда недалеко від Ялти. Скромний двоповерховий особняк з необлицьованого жовтого пісковика включав 14 кімнат, їдальню на 40 осіб, камінний і банкетний зал.

В анексованому Росією Криму купили дачу колишнього Генсека ЦК КПРС Леоніда Брежнєва за 450 млн грн. Власник резиденції - тренер зі східних єдиноборств, за яким насправді стоїть структури банку "Росії".

Читайте такожФільм про палац Путіна подивилися 26% дорослого населення Росії-опитування

Фінансовою установою керує давній друг президента РФ Володимира Путіна, а серед власників, як стверджують ЗМІ, є колишня коханка.

Як пише видання "Проект", резиденцію придбали спеціально для російського президента. Оформили нерухомість на компанію, яка оформлена нібито на підставну особу.

Ось головні факти, які вдалося з'ясувати журналістам:

  • після смерті Брежнєва його дача фактично в'янула. Але в 2019-му її купили за 1,2 млрд рублів (450 млн грн);
  • дачу купила компанія, яка належить Янісу Еманісу. Він простий тренер зі східних єдиноборств, офіційно у нього немає ні мільярдів, ні навіть мільйонів;
  • журналісти з'ясували, що насправді компанією управляємо давній друг президента РФ Юрій Ковальчук (голова ради директорів банку "Росія", який має відношення до Путіна);
  • Путін намагався придбати дачу, про що відкрито розповідали вищі українські політики. Ще в середині двохтисячних інший російський банк намагався викупити "Гліцинію" під офіційну резиденцію Путіна в анексованому Криму. Але президент України Ющенко скасував угоду.

Резиденція - земельна ділянка площею 26 га, одна частина якої належить до пам'ятки садово-паркового мистецтва "Малий Лівадійський парк", інша – до ботанічного заказника "Південнобережні діброви". На ній розташовані чотири спальні корпуси і лікувальний корпус, чотири відкритих і один критий басейн, літній будиночок, бар, кліматопавільйон, оранжерею, адміністративний і службово-побутовий корпус з гаражами, а загальна площа будівель – 14,5 тис кв. м.

Дача розташована в селищі Ореанда недалеко від Ялти. Скромний двоповерховий особняк з необлицованного жовтого пісковика включав 14 кімнат, їдальню на 40 осіб, камінний і банкетний зал.

Володіння Путіна: що відомо