Для чеченців Кадиров ніхто, його вважають овочем, - син екс-президента Ічкерії

Анзор Масхадов зауважив, що люди, які виїжджають з окупованої Ічкерії, намагаючись уникнути мобілізації, розповідають, що там відбувається насправді.

Жоден чеченець не підтримує главу Чечні Рамзана Кадирова, для них він ніхто.  Про це заявив чеченський громадський та політичний діяч, син колишнього президента Республіки Ічкерія Аслана Масхадова – Анзор Масхадов. 

"Чеченська республіка Ічкерія окупована. Ніколи у Грозному не вирішувалося, хто буде наступним зрадником чеченського народу. Це завжди вирішувалося у Кремлі. Під час Першої російсько-чеченської війни у Кремлі приймали рішення, хто буде їхньою маріонеткою. Тоді це був Доку Завгаєв. Під час Другої російсько-чеченській війні також у Кремлі було вирішено поставити старшого Кадирова, якого вони самі й вбили, а замість нього поставили сьогоднішнього Кадирова", – наголосив Масхадов в ефірі "Еспресо".

Син екс-президента Ічкерії зауважив, що "люди, які виїжджають з окупованої Ічкерії, намагаючись уникнути мобілізації, розповідають, що там відбувається".

"Вони вважають Кадирова овочем, бо цей зрадник чеченського народу справді перетворився на овоча", – резюмував Масхадов. 

Рамзан Кадиров – це варто знати

Рамзан Кадиров перебуває на посаді глави Чечні з 2007 року. Місяцями в мережі активно обговорюють можливі проблеми з його здоровʼям. Особливо загострилися ці чутки в останні дні. 

Так, активно розганяється тема про те, що Кадиров перебуває в комі в одній із московських лікарень. Йому нібито пересадили нирку, проте орган не прижився.

Деякі ЗМІ та особи навіть повідомляли про його смерть, проте у ГУР МО це спростовували. Зокрема, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив, що Кадиров у важкому стані, проте "найдобріших новин" поки немає. 

Примітно, що у Кремлі намагаються уникати коментарів щодо здоровʼя Кадирова. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що це не компетенція адміністрації російського президента. 

Водночас на каналі Кадирова у Телеграм продовжують зʼявлятися відео попри чутки про його стан. Так, 22 вересня він нібито зустрівся з головою МНС у Москві. 

Вас також можуть зацікавити новини: