Бюджет США без допомоги Україні: Держдеп виступив із заявою

Міллер заявив, що вони розчаровані.

Державний департамент висловив невдоволення тим, що американський Конгрес не прийняв резолюцію про фінансування допомоги Україні.

Заяву офіційного представника Держдепу Метью Міллера публікує CNN: "Я хотів би повторити розчарування президента тим, що, незважаючи на давню і сильну двопартійну підтримку України в її боротьбі з російським вторгненням, резолюція про продовження фінансування, прийнята Конгресом в суботу, не включає вкрай необхідну допомогу".

За його словами, хоч США і можуть підтримувати здатність українців захищати себе, вони вичерпали значну частину існуючого фінансування допомоги в галузі безпеки.

Штати і далі зможуть відправляти обладнання з власних запасів відповідно до президентських повноважень щодо скорочення чисельності особового складу, проте фінансування в рамках ініціативи зі сприяння безпеці України та системи іноземних військових продажів буде вичерпано.

"Якщо ми дозволимо авторитаристам на кшталт президента Путіна робити все, що вони хочуть, з іншими суверенними країнами, то весь Статут ООН буде перекреслений, і ми опинимося в світі, де подібна агресія може відбуватися де завгодно і коли завгодно. Це буде набагато дорожче для американського народу і набагато небезпечніше для нього", - додав Міллер. 

Тимчасовий бюджет США та допомога Україні

Нагадаємо, 30 вересня обидві палати Конгресу прийняли резолюцію про тимчасове фінансування уряду, в якій не включена допомога Україні.

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що панікувати через це не варто, оскільки незабаром буде прийнятий повноцінний бюджет.

Американський президент Джо Байден заявив, що їм не можна допустити зупинку підтримки України, а глава Пентагону Ллойд Остін закликав збільшити фінансування.

Вас також можуть зацікавити новини: