Катафалк із кіньми та золота труна: у США завершилося прощання з Джорджем Флойдом (фоторепортаж)

Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми.

У США попрощалися із Джорджем Флойдом, який помер 25 травня після того, як був затриманий поліцією у Міннеаполісі. Його смерть спричинила хвилю протестів у країні та світі проти неправомірних дій поліції.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Церемонія прощання відбулася у рідному місті Флойда Х'юстоні, штат Техас, у церкві The Fountain of Praise. Службу транслювали онлайн.

Члени сім’ї Флойда прийшли в церкву в одязі білого кольору. Промови виголосили священнослужителі, родичі загиблого, а також чиновники, члени палати представників і правозахисники. 

Виступив на похоронах за допомогою відеотрансляції і колишній віцепрезидент США Джо Байден.

«Ми не можемо відвертатися. Ми не повинні відвертатися. Ми не можемо залишити це, думаючи, що ми знову можемо відвернутися від расизму, від системних зловживань, які все ще переслідують американське життя», — сказав Байден.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS

Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми. Чоловіка поховають поруч з його мамою на кладовищі Houston Memorial Gardens у місті Перленд.

Читайте такожNew York Times: Росія чіпляється за вбивство Флойда як за доказ лицемірства США

Як повідомляв УНІАН, 25 травня в місті Міннеаполіс під час затримання поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.

6 червня командувач Національною гвардією округу Колумбія Вільям Уокер повідомив в інтерв'ю телекомпанії СNN, що у Вашингтоні перебувають близько 3,9 тис. бійців, мобілізованих з 11 штатів для підтримки 1,2 тис. колег зі столичної гвардії.