eBay, Ericsson та інші: ще низка компаній вдалися до санкцій проти Росії

Зокрема, eBay Inc. припинила доставку до РФ.

Ще кілька компаній доєдналися до санкційних заходів проти російського ринку.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Цифрова блокада РФ триває. Розповідаю про технологічні компанії та їхні санкції проти Росії", - зазначив він.

Так, Ericsson зупиняє діяльність у Росії на невизначений термін. Наприкінці лютого компанія призупинила всі поставки клієнтам у Росії. Працівники Ericsson в Росії будуть відправлені в оплачувану відпустку.

"Унаслідок цього Ericsson резервує 0,9 млрд шведських крон. У першому кварталі 2022 року під знецінення активів та інші виняткові витрати. Витрати зі звільнення персоналу не включено", - повідомив Федоров.

Окрім того, eBay Inc. припинила доставку до Росії. Компанія зі США, що надає послуги в галузях інтернет-аукціонів та інтернет-крамниць, призупинила доставку товарів російським покупцям.

Новий та існуючий бізнес у Росії зупинила й заснована в Німеччині Celonis. Компанія вже зібрала 250 тис. доларів для гуманітарних організацій, а також підтримує біженців. 

JetBrains s.r.o. теж припинила діяльність у Росії.

"Міжнародна компанія, яка оцінює інструменти розробки для Java, Kotlin, C#, F#, C++, Ruby, Python, PHP, JavaScript та багатьох інших, призупинила продажі, дослідження та розробку в Росії на невизначений термін. Зупинка продажу стосується також білоруського ринку", - зазначив український міністр.

До того ж фінська аерокосмічна компанія ICEYE більше не надає супутникові знімки або інформацію Росії чи іншим санкційованим країнам/організаціям.

Як повідомляв УНІАН із посиланням на Bloomberg, дефолт Росії уперше в XXI столітті видається неминучим. Казначейство РФ призупинило перерахування боргових коштів у доларах США з рахунків країни в американських банках. Крім того, Росія, порушивши правила за двома облігаціями, заплатила трейдерам в рублях замість доларів.

Дані щодо страхового покриття боргу тепер дають майже 90% ймовірність дефолту упродовж 12 місяців, згідно з останнім дослідженням ICE Data Services.

Вас також можуть зацікавити новини: