Евакуація дипломатів РФ з України: спікер російського МЗС ополчилася на Білий дім

Слова американської колеги Захарова назвала провокацією.

Спікер російського МЗС Марія Захарова обурилася словами представниці Білого дому Джен Псакі, яка підтвердила інформацію про плани РФ евакуювати своїх дипломатів з України.

В ефірі у пропагандиста Володимира Соловйова Захарова назвала заяву Псакі провокацією, пише "РИА Новости".

"У мене питання, яка справа Псакі і американській стороні до того, що відбувається з посольствами інших країн? Це перше питання... Друге питання, навіть не питання, а ремарка. Це все можна охарактеризувати як провокативну поведінку. Третій момент, ми тепер розуміємо, що все, що було зроблено, тобто ці джерела СБУ, американська газета без підключення московських кореспондентів, і Білий дім - це одна зв'язка. Найголовніше, це говорить про їх залученість у всі аспекти, включаючи підготовку провокацій", - заявила вона.

Евакуація російських дипломатів з України: що відомо

Напередодні американська газета The New York Times написала, що на початку січня діти й дружини російських дипломатів в Україні почали залишати нашу країну. Також повідомлялося, що в майбутньому від'їзд співробітників посольства і консульств повинен продовжитися.

У МЗС Росії після цього заявили, що посольство РФ у Києві працює в штатному режимі. Інших даних про роботу російських дипустанов в Україні там не надали.

Представник українського МЗС повідомив, що відомство не отримувало інформацію про евакуацію російських дипломатів з України.