У МЗС відповіли на резонансну інформацію ЗМІ / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України заявляє, що не отримувало від Російської Федерації інформацію про евакуацію її співробітників посольства і консульств Росії з території України.

Про це речник МЗС Олег Ніколенко повідомив кореспонденту УНІАН.

"Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників", - заявив Ніколенко.

Відео дня

Як сказав речник, зі свого боку, МЗС України наразі не планує евакуацію українських дипломатів з РФ.

Зокрема, на території Росії функціонують в штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську.

Читайте також"Майстер нагнітання страху": Кулеба розповів про модель поведінки Путіна

"Незважаючи на складні умови, наші дипломати і консули продовжують успішно виконувати покладені на них завдання, насамперед захищати інтереси українських громадян в Росії", - наголосив речник.

Евакуація російських дипломатів з України: що відомо

Раніше американська газета The New York Times написала, що на початку січня діти та дружини російських дипломатів в Україні почали покидати нашу країну. Також повідомлялося, що у майбутньому від'їзд співробітників посольства та консульств має продовжитися.

У МЗС Росії після цього заявили, що посольство РФ у Києві працює в штатному режимі. Інших даних щодо роботи російських дипустанов в України там не надали.