Фінляндія заарештувала сотні російських вантажних вагонів через санкції ЄС

Вилучені вагони належать компаніям, що потрапили під санкції.

Фінляндія заарештувала майже тисячу вантажних вагонів, що належать російським компаніям, через санкції Європейського Союзу.

Про це повідомляє агентство Reuters.

У березні, коли Фінляндія вирішила призупинити залізничне сполучення з Росією, в країні знаходилися близько 5000 російських залізничних вагонів.

Залізнична компанія хотіла відправити їх назад, але судові пристави наказали накласти арешт на деякі з них.

Прес-секретар фінського державного залізничного оператора VR Тайна Куйтунен підтвердила, що наразі у Фінляндії знаходиться близько 800 одиниць вагонів, і компанія хоче якомога швидше повернути їх до Росії.

Вилучені вагони належать компаніям, які або безпосередньо постраждали від санкцій ЄС, або чиї акціонери потрапили під санкції. Зокрема, "Уралхім-Транс"і "Русагротранс". Вони передали контроль за цим майном іншим особам.

Ще одна компанія з заарештованими вагонами,"Альфа-Лізинг "(підрозділ "Альфа-Банку", що потрапив під санкції), подала скаргу до суду на "неправомірні" дії фінських судових приставів.

Фінські судові пристави підтвердили заморозку активів декількох десятків російських і білоруських фізичних і юридичних осіб, включаючи транспортні фірми, на суму не менше 82 мільйонів євро.

Як повідомляв УНІАН, у березні фінська залізнична компанія VR Transpoint зупинила вантажоперевезення з РФ. Наприкінці березня компанія заявила, що після перерви відновлює вантажоперевезення з РФ.

У квітні VR Group заявила, що знову припиняє Вантажні перевезення з Росією.

Вас також можуть зацікавити новини: