Лідер Китаю закликав військових готуватися до війни

Сі Цзіньпін попросив військових зосередити увагу на підготовці до бойових дій.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав військових готуватися до війни.

Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на державні ЗМІ Китаю.

Читайте такожForeign Policy: Індія й Китай знову на межі початку війни

В ході зустрічі з командуванням він закликав збройні сили "не боятися смерті і готуватися до переможних воєн", а також зосередити увагу на підготовці до бойових дій. Цього, зазначив він, можливо домогтися в реальних бойових умовах.

Відносини США і Китаю: що відомо

  • У травні міністр закордонних справ Китаю Ван І звинуватив Сполучені Штати в розпалюванні нової холодної війни. На його переконання, влада США "тримає в заручниках китайсько-американські відносини і підштовхує обидві країни до межі нової холодної війни".
  • Такі заяви в МЗС Китаю зробили після того, як Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій проти 33 китайських компаній - зокрема за переслідування уйгурів та інших мусульманських меншин в автономному окрузі Синьцзян. А в Сенаті США оголосили про намір розширити Додаткові санкції проти Китаю через спробу посилити його контроль над Гонконгом.
  • Дональд Трамп, чиновники Білого Дому та деякі інші американські політики неодноразово звинувачували Пекін у приховуванні справжньої інформації про поширенні коронавірусу - що, на їхню думку, призвело до пандемії і сотень тисяч смертей по всьому світу.
  • 18 червня президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції щодо Китаю за порушення прав уйгурів. Під обмежувальні заходи Штатів можуть потрапити ті люди і організації, які причетні до переслідування уйгурів. Відповідальним за утиски можуть загрожувати заморожування активів і обмеження на в'їзд в США.
  • Наступного дня Трамп заявив, що допускає розрив відносин США з Китаєм.