І це не коронавірус: Байден запросив у Конгресу $670 мільйонів на боротьбу зі смертельною інфекцією

Про це йдеться в заяві, яку Білий дім опублікував з нагоди 40-ї річниці виявлення перших випадків ВІЛ в США.

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу із закликом виділити більше коштів на боротьбу з ВІЛ-інфекцією.

Про це йдеться в заяві, яку Білий дім опублікував з нагоди 40-ї річниці виявлення перших випадків ВІЛ у США.

Читайте такожПрем'єр Британії закликає G7 зобов'язатися вакцинувати весь світ проти COVID-19 до кінця 2022 року

"Я запросив у Конгресу 670 мільйонів доларів. Це на 267 мільйонів доларів більше, ніж раніше для того, щоб рішуче знизити нові випадки ВІЛ шляхом розширення доступу до лікування, розширення використання доконтактної профілактики (ДКП) і забезпечення рівного доступу до послуг, вільним від стигми та дискримінації", — йдеться у зверненні.

Байден підкреслив, що попри досягнутий прогрес, протистояння СНІДу ще не завершено.

"Для вшанування всіх, кого ми втратили, і тих, хто живе з вірусом, а також самовідданих опікунів, активістів і люблячих людей, які допомагають нести тягар цієї кризи, ми повинні заново присвятити себе зменшенню ВІЛ-інфекцій і смертей, пов'язаних зі СНІДом", — зазначив глава Білого дому.

У своєму Twitter президент США закликав американців продовжувати "викорінювати стигму, з якою стикаються занадто багато людей, і працювати над тим, щоб покласти край цій епідемії раз і назавжди".

Боротьба з ВІЛ

Станом на 5 червня 2021 року в США з ВІЛ-інфекцією живуть понад 1,2 мільйона осіб і більше ніж 38 мільйонів — у всьому світі.

4 червня 2021 року в ООН висловили обережний оптимізм, що вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), який викликає синдром набутого імунодефіциту (СНІД), вдасться подолати до 2030 року.