Іран закликає Росію і Китай накласти вето на резолюції ООН по самообороні Ізраїлю

Сергій Лавров прибув до Тегерана в понеділок для участі в регіональних переговорах щодо встановлення миру на Південному Кавказі.

Іран закликав Росію і Китай накласти вето на будь-яку резолюцію Ради Безпеки ООН, в якій говориться, що Ізраїль має право захищатися від атак ХАМАС, і закликає Ісламську Республіку припинити озброювати ополченців у регіоні.

"Народи світу і борці за свободу очікують, що Росія скористається своєю позицією і впливом в Раді Безпеки і запобіжить матеріалізацію намірів Америки", - заявив президент Ірану Ебрагім Раїсі під час візиту російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова в понеділок увечері, пише видання Financial Times.

Лавров прибув до Тегерана в понеділок для участі в регіональних переговорах щодо встановлення миру на Південному Кавказі.

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амірабдоллахян заявив, що його країна також зажадала, щоб Китай заблокував США.

Співпраця РФ, Китаю та Ірану - подробиці

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що Китай, РФ та Іран є новою "віссю зла", з якою Штати повинні впоратися. 81-річний американський сенатор вважає, що світ знаходиться в більшій небезпеці, ніж будь-коли за його життя.

"Це надзвичайна ситуація, коли ми повинні активізуватися і розібратися з цією новою віссю зла - Китаєм, Росією, Іраном, тому що це безпосередня загроза для Сполучених Штатів", - підкреслив лідер республіканців у Сенаті.

Вас також можуть зацікавити новини: