Ізоляція Росії: дипломат назвав ключовий вектор стратегії Заходу щодо Москви

Європейці працюють над тим, щоб зв’язати руки Кремлю.

Західні країни доходять до згоди стосовно Російської Федерації. Як повідомив міністр закордонних справ України 2014-2019 рр. Павло Клімкін в інтерв’ю "Еспресо", європейські держави працюють над тим, щоб не дозволяти Москві зазіхати на чужі території.

"В Європі зараз поки формується консенсусне ставлення щодо Росії. Усім зрозуміло, що дозволити Росії підіймати ставки знову - це поразка для всієї Європи. Зараз тривають дискусії щодо вступу України до НАТО. Вступ може бути відкладений з перехідним періодом та новими гарантіями. Ці гарантії мають втихомирити Путіна й будь-який інший режим, який може бути в Росії. Щоб Путін взагалі й не думав про атаку Європи, а ми належимо саме до європейського простору", - сказав Клімкін.

Європа піднімає питання щодо способу ізоляції Росії. Наразі ця стратегія стає ключовою у баченні Заходу співпраці з Москвою.

"Повертатися до статус-кво з сірими зонами неможливо, оскільки сірі зони провокують Путіна дестабілізувати ситуацію в Україні та Європі. У Європі вже порушують питання: яким чином ізолювати Росію в межах сьогоднішніх кордонів. Ізоляція Росії стає ключовою стратегією Заходу щодо Москви. І в Росії вже починають це відчувати", - зазначив Клімкін.

Обмеження Заходу проти Росії і її союзників: що відомо з актуального

Нещодавно Канада ввела нові санкції проти РФ. У тому числі причини такого кроку криються в діях росіян щодо українських дітей на тимчасово окупованих територіях.

20 травня стало відомо, що нові санкції ЄС торкнуться майже сотні іноземних компанії, котрі співпрацюють з Росією. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ці фірми є по всьому світу – вони допомагають РФ обходити обмеження Заходу. Європа хоче перекрити Росії можливі шляхи ухилення від ефекту санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: