Казанський стрілець не контактував з батьками і не перебував на обліку поліції

Уповноважений з прав дитини в Татарстані Ірина Волинець розповіла, що Ільназ Галявієв з так званої благополучної сім'ї.

19-річний студент Ільназ Галявієв, який влаштував стрілянину в школі №175 російської Казані не контактував з батьками і з'їхав від них.

Читайте такожБійня в школі: Казанському стрілку загрожує довічне ув'язненняПро це повідомила в ефірі Youtube-каналу "Соловйов Live" уповноважений з прав дитини в Татарстані Ірина Волинець.

"Хлопець з так званої благополучної сім'ї. Він навчався в престижному вузі, який батьки мали можливість оплачувати. Більш того, він не так давно з'їхав від батьків.... На рівні особистих відносин контакту у батьків з дитиною не було, і якраз через цей системний затяжний конфлікт він від них і з'їхав... Вони останнім часом навіть не розуміли, що з ним відбувається", - сказала вона.

Волинець додала, що раніше Галявієв не перебував на обліку поліції або соціальних служб. "Ні на якому обліку він не перебував ніде - ні сім'я як неблагополучна, ні сам він ні в поліції, ні в Комісії у справах неповнолітніх не притягувався", - повідомила Волинець, передає ТАСС.

Вона зазначила, що на даний момент у відомства не вийшло вийти на зв'язок з батьками нападника. "Сім'я ніяких підозр не викликала ні в кого. За місцем навчання характеризують, що він був досить врівноваженим, ввічливим хлопчиком, охайним, тобто звичайний студент", - додала вона.

Омбудсмен сказала, що не має інформації про те, що юнак був відстороненим і відлюдним. За її словами, на даний момент причина нападу не встановлена.

Стрілянина в російській школі: подробиці

Вранці 11 травня в Казані в школі № 175 на вулиці Джаудата Файзі сталися стрілянина і вибух.

Спочатку ЗМІ повідомляли, що бійню в школі влаштували два підлітки. Однак, пізніше з'явилася інформація, що Ільназ Галявієв діяв один, його затримали.

В результаті стрілянини загинули дев'ять осіб. Повідомлялося, що двоє школярів розбилися на смерть при спробі врятуватися.

19-річний студент купив рушницю в Йошкар-Олі. Момент покупки зброї зняли камери відеоспостереження.