У Нідерландах здійснили напад на відомого фаната Путіна (відео)

Це вже другий напад на політика за останній час.

На лідера нідерландської партії "Форум за демократію" (Forum voor Democratie) Тьєррі Боде здійснили напад у барі. Відео інциденту вже з'явилося у мережі.

У понеділок, 20 листопада, на сторінці партії у соцмережі X (раніше Twitter) повідомили, що на політика здійснили напад в пабі міста Гронінген, де він проводив передвиборчу зустріч. "Його вдарили пивною пляшкою по потилиці, а також вдарили біля ока на краю скроні. Охоронець також отримав травму обличчя", - повідомили вони.

Боде доправили до лікарні, а наступну зустріч, яка мала відбуватися у Зволле, скасували. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав напад абсолютно неприйнятним. За даними ЗМІ, поліцейські затримали підлітка.

Сам Боде заявив, що напад на ньогу був "політичною атакою", здійсненою з "кутка Антифа". "Це напад не тільки на мене як на людину, але й на погляди, які я відстоюю", - цитує його De Morgen.

Зазначається, що це вже другий напад на політика цієї осені. Наприкінці жовтня на Боде напали з парасолькою в Університеті Гента. "33-річний українець вдарив його по голові складеною помаранчевою парасолькою. Боде отримав легкий струс мозку", - пише видання.

Скандали навколо Тьєррі Боде

У жовтні минулого року політик дав інтерв'ю Geopolitics & Empire, в якому заявив, про "глобальну змову злих рептилій" та сказав, що є фанатом Путіна.

Боде назвав російського диктатора "героєм, який нам потрібен", а також підтримав війну Росії проти України. "Ми повинні зробити все, щоб підтримати його", - сказав він.

Крім того, Боде виступав проти Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: