Навальний подав до суду на речника Путіна

Політику не сподобалися слова Пєскова про нібито його роботу на іноземні спецслужби.

Отруєний «Новачком» російський опозиціонер Олексій Навальний подав до суду на речника Путіна Дмитра Пєскова, який звинуватив його у роботі на американські спецслужби.

Читайте такожПутін ізольований від усіх жорстким карантинним режимом - ЗМІ

Про це йдеться у повідомленні на сайті штабу Навального.

При цьому Навальний, іронізуючи, зауважив, що й сам політик може уповні бути агентом США, адже всі його діти або живуть й навчаються за кордоном, або мають американське громадянство.

«Проте жарти жартами, а розмова проста… По-перше, я подаю до суду на Пєскова. По-друге, вимагаю опублікувати докази та факти, які вказують на «роботу зі спеціалістами ЦРУ». Прямо по телевізору покажіть у прайм-тайм. Дозволяю», – відповів Навальний.

Політик додав, що вимагає від Кремля опублікувати докази, адже це питання національної безпеки РФ.

Тезу про начебто роботу Навального з іноземними спецслужбами Дмитро Пєсков озвучив під час брифінгу 1 жовтня, коментуючи звинувачення опозиціонера, що його отруєння замовив особисто Путін.

«Не пацієнт (Навальний - УНІАН) працює із західними спецслужбами, а західні спецслужби працюють з ним - так буде коректніше. Дійсно, є така інформація, я навіть можу сказати конкретно - з ним працюють фахівці Центрального розвідувального управління США в ці дні. Не перший раз, коли дають йому різні інструкції», - сказав Пєсков.

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до Німеччини.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи "Новачок" у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика "Новачком" також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня, його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться у Німеччині до кінця курсу реабілітації.