Подоляк різко відповів на скандальну заяву Обами про Крим (відео)

Він вважає, що Захід не може визнати помилковість своїх рішень.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував слова Барака Обами про російське вторгнення в Україну.

У коментарі опозиційному журналісту Майклу Накі він назвав жахливим недавній виступ 44 президента Сполучених Штатів Америки, в якому той заявив, що "збройного вторгнення в Крим" в 2014 році нібито не було, а вони не дали Путіну продовжити напад.

"Він же не задає навіть питання сам собі: "А ти точно знизив ризики? Ти війну точно попередив? Війни точно немає? Подивися зараз на карту і подивися, що відбувається в Україні. У прямому ефірі, включи і подивися - ти точно попередив війну, виявляється? А це що?"- сказав Подоляк.

На думку радника глави ОП, Захід не хоче визнати помилковість рішень, які призвели до нинішньої трагедії. При цьому вони могли почати дискусію про неможливість мати стосунки з путінською вертикаллю ще після списку Магнітського, вважає Подоляк.

Також він зазначив, що в 2022 році в Росії побудували 512 балістичних і крилатих ракет, в яких використовувалися елементи електронної промисловості європейських і американських країн. "Європа дивиться на Росію "з широко закритими очима", - додав він.

Скандальні слова Обами про Крим

Нагадаємо, нещодавно екс-президент США дав інтерв'ю, в якому висловився і про війну в Україні.

За його словами, "збройного вторгнення в Крим не було", адже на півострові було багато російськомовних і "певна симпатія" до поглядів, які представляла РФ.

Також Обама заявив, що разом з канцлером ФРН Ангелою Меркель закликав до введення санкцій проти Росії, щоб не дати Путіну продовжити вторгнення на Донбасі і на решті території України. Колишній президент Штатів заявив, що вони "втримали рубежі".

Вас також можуть зацікавити новини: