Стало відомо, коли Конгрес США продовжить затверджувати результати президентських виборів

Засідання було перервано через масові заворушення.

Конгрес США сьогодні продовжить затвердження результатів виборів президента, на яких переміг Джо Байден.

Про це повідомила спікер Палати представників Ненсі Пелосі в листі до колег, пише CNN.

За її інформацією, рішення про відновлення засідання ухвалили лідери Конгресу. Вони мають намір продовжити роботу після "готовності" Капітолію, в будівлі якого раніше сталися сутички.

Читайте такожШтурм Капітолію в США: затримано щонайменше 20 протестувальників

Як пише "РБК-Україна" з посиланням на інформацію сенатора-"демократа" Чака Шумера, затверджувати результати виборів продовжать о 20:00 за місцевим часом (3:00 - за Києвом).

Штурм Капітолію: що сталося в Конгресі

  • Прихильники Дональда Трампа, які проводили мітинг у Вашингтоні, прорвалися в будівлю Капітолію. Там члени Конгресу мають намір затвердити результати виборів президента США і перемогу на них Джо Байдена.
  • В результаті відбулися зіткнення з поліцією, відомо про стрілянину і поранених як з боку протестувальників, так і з боку правоохоронців. Також є інформація про одну загиблу учасницю протестів.
  • Спікер Палати представників США, один з лідерів демократів Ненсі Пелосі попросила ввести війська Національної гвардії для очищення і захисту Капітолію. Пентагон вирішив направити в Вашингтон 1100 озброєних бійців.
  • У Вашингтоні вже ввели комендантську годину і знешкодили дві бомби.
  • Співробітники правоохоронних органів відтіснили учасників заворушень з території Капітолію, застосовуючи сльозогінний газ і світлові гранати.