Військові США. Ілюстративне фото / REUTERS

Пентагон після штурму Капітолію у Вашингтоні активізує всю національну гвардію округу Колумбія - 1100 військовослужбовців - у відповідь на запит мера Вашингтона Мюріел Баузер.

Про це повідомив у середу офіційний представник Пентагон Джонатан Хоффман, пише NYT.

Читайте такожЗаворушення у Вашингтоні: декілька поліцейських поранені, один госпіталізованийЗа словами чиновника, війська відправляються в Збройову палату округу Колумбія і будуть розміщені в Капітолії і в інших точках навколо Вашингтона.

Відео дня

У своїй заяві Хоффман сказав, що гвардія була мобілізована, і відповідні заходи очолить Міністерство юстиції. Рішення секретаря армії Райана Маккарті і виконуючого обов'язки Міністра оборони Крістофера Міллера було прийнято після того, як протестувальники прорвали Капітолій.

Штурм Капітолію у Вашингтоні: що потрібно знати

  • Прихильники Дональда Трампа, які проводили мітинг у Вашингтоні, прорвалися в будівлю Капітолію. Там члени Конгресу мали намір затвердити результати виборів президента США і перемогу на них Джо Байдена.
  • В результаті сталися сутички з поліцією, відомо про стрільбу і поранених як з боку протестувальників, так і з боку правоохоронців. Також є інформація про одного загиблого. 
  • Спікер Палати представників США, один з лідерів демократів Ненсі Пелосі попросила ввести війська Національної гвардії для очищення і захисту Капітолію.