Путін зрозумів, що війна програна: Піонтковський спрогнозував майбутнє РФ

Політолог наголосив, що до Росії в будь-якому разі повернуться сотні тисяч "мобіків", що вижили на війні.

Публіцист та політолог Андрій Піонтковський, який проживає у Вашингтоні, вважає, що російський диктатор Володимир Путін уже зрозумів, що програв війну зі знищення України. Тепер його нове ідеологічне завдання – рутинізація війни та збереження власного життя. Він також втрачає контроль над процесами, що відбуваються в його країні.

Як зазначив Піонтковський в ефірі телеканалу FREEДОМ, через це Путін уникає публічного оголошення нової мобілізації. При цьому він наголосив, що мобілізація в Росії триває, вона повзуча, адже ніхто не скасовував указу президента РФ.

Крім того, за своє життя зараз бореться Євген Пригожин. Російські генерали йому ніколи не пробачать тих випадків, коли його люди демонстративно з кулеметів розстрілювали портрети воєначальників.

"Ось цим підняттям ставок, випинанням своєї ролі він бореться за своє життя. І як крок у відповідь Міністерство оборони створює нову ПВК на базі "Газпрому" і пропонує бойовикам не 200 тисяч рублів на місяць, як Пригожин, а 400 рублів на місяць. Ось все це аж ніяк не підвищує боєздатність російської армії, а просто перетворює її на комбінацію мафіозних груп, 27 ПВК є на сьогодні. Для боротьби з Україною вони не потрібні. Я думаю, що ці мафіозні групи розуміють, що війна стратегічно програна, і готуються перейти з імперіалістичної війни до громадянської чи скоріше мафіозної", – вважає Піонтковський.

За його словами, до Росії в будь-якому разі повернуться сотні тисяч "мобіків", що вижили на війні.

"Вони будуть, як і селяни з гвинтівками, які прийшли до Петербурга і навернули там таких справ, що ми вже скільки років розбираємося і не можемо розібратися. Все це закладає величезну бомбу соціального вибуху під майбутнім Росії", – прогнозує політолог.

Майбутнє Росії: прогнози

Андрій Піонтковський прогнозує, що Росії загрожує розпад. За його словами, до війни за незалежність вже готується глава Чечні Рамзан Кадиров.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що розпад Росії неминучий, і цей процес почнеться з Кавказу. Він наголошує, що Росія "лусне, як переспілий херсонський кавун". 

Російський опозиціонер, соціолог і екс-депутат Держдуми Ігор Яковенко також говорить, що розпад РФ в тій чи іншій мирі неминучий. Він зазначив, що у Росії є сильні відцентровані сили, які зараз придушені силою. Однак якщо зникне "імперська держава", ці рухи почнуть переважати.

Вас також можуть зацікавити новини: