Данілов пояснив, з чого почнеться розпад РФ / фото УНІАН

Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує, що найближчим часом почнеться розпад Російської Федерації. За його словами, процес фрагментації Росії почнеться з Кавказу. 

"Війна там уже іде роками, вони не звертали на це уваги і трошечки приховували. Але повірте, кількість бажаючих виступити за свою незалежність від Росії, щоб це перейшло в громадянську війну на території Росії, величезна.  Тому що Росія – це колоніальна країна, і вони вже не будуть тримати ці колонії, як це робили до цього часу", – зазначив він в ефірі телемарафону

Данілов наголосив, що розпад Росії є неминучим, він станеться "найближчим часом, за нашого життя". І до такого розвитку подій повинен готуватися Захід.

Відео дня

"Якщо вони вважають, що вони можуть вести в якийсь спосіб якісь там перемовини, з кимось домовлятися, вважати, що вони можуть щось там модерувати на території Росії – це неможливо, це працює по інших законах. Майте на увазі, що світ має бути готовим до того, що Російська Федерація почне лопатися. Вона лусне, як наш переспілий херсонський кавун, і це буде найближчим часом. Почнеться це з Кавказу", – підсумував Данілов.

Розпад Російської Федерації: прогнози

Про розпад Росії після поразки у війні, розвʼязаній проти України, говорять уже не перший місяць. Хтось каже, що це неминуче, інші – застерігають від таких думок, оскільки з багатьма субʼєктами домовлятися буде важче, ніж з одним. 

Проте прихильників теорії неминучого розпаду РФ останнім часом більшає. Російський опозиціонер, соціолог і екс-депутат Держдуми Ігор Яковенко висловив думку, що в Росії існують дуже сильні відцентрові тенденції, яких поки не видно. І коли "центр" почне давати слабину, ці відцентрові рухи почнуть переважати. Він прогнозує, що внаслідок таких трансформацій РФ розвалиться як картковий будиночок. 

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що розпаду Російської Федерації сприятиме і перемога України у війні. Він наголосив, що це буде складно, але Росія "буде демонтована в тому вигляді, у якому вона є на сьогоднішній день".

Вас також можуть зацікавити новини: