США та Австралія закликали владу Китаю вплинути на Кремль

Представники урядів США та Австралії "підтвердили важливість співпраці з КНР, щоб вирішити проблеми глобальних та спільних інтересів.

Уряди США та Австралії домовились працювати з владою Китаю в питанні продовольчої безпеки у світі та впливу на РФ.

У спільній заяві чиновників США і Австралії йдеться про те, що війна РФ спричиняє величезні людські страждання та посилює вразливість світової економіки, передає Голос Америки. Крім цього, в своїй заяві країни засудили використання Росією продовольства як зброї і закликали всіх, хто має вплив на російську владу, особливо Китай, застосувати його зараз, щоб припинити війну.

Представники урядів США та Австралії "підтвердили важливість співпраці з КНР, щоб вирішити проблеми глобальних та спільних інтересів, зокрема, щодо продовольчої та харчової безпеки, торгівлі та макроекономічної стабільності".

Представники австралійського та американського урядів засудили також надання Іраном безпілотників РФ для використання у війні проти України.

Китай і війна в Україні

Китай з самого початку війни зайняв нейтральну позицію. Потім несподівано для всіх випустив мирний план по Україні. Але він виявився провальним - його розкритикували як у Європі так і в Києві.

Потім з'явилася інформація про те, що Китай роздумує над наданням РФ допомоги для ведення війни проти України. Після цього в Пекін відправлялись цілі делегації європейських і американських політиків, щоб переконати керівництво Піднебесної не робити цього.

Вас також можуть зацікавити новини: