Трамп шукає адвокатів, які допоможуть йому уникнути імпічменту

Першим республіканцем, що публічно закликав до відставки Трампа, була сенатор Ліза Мурковскі.

Президент США Дональд Трамп не виключає, що проти нього буде розпочато процес імпічменту.

Про це повідомляють CNN.

Читайте такожУ Конгресі США збираються розпочати процес імпічмента Трампу - ЗМІ

Як пише видання, Трамп шукає захисників, які могли б представляти його інтереси в разі імпічменту. Зокрема, він хоче, щоб його інтереси представляли екс-мер Нью-Йорка Руді Джуліані та професор школи права Гарвардського університету Алан Дершовіц.

Дершовіц заявив, що для нього "було б честю і привілеєм захищати Конституцію США і першу поправку від партійних спроб перетворити Конституцію на зброю".

Два конгресмени-республіканці, які є колишніми союзниками Трампа, кажуть, що підтримають імпічмент президенту за його роль у нападі на Капітолій,"якщо статті будуть розумними". Першим республіканцем, що публічно закликав до відставки Трампа, була сенатор Ліза Мурковскі.

Що думають у Сенаті про імпічмент 

Спікер Пелосі та її команда розглядають варіант проведення швидкого процесу імпічменту.

Пелосі прямолінійно попередила, що Палата представників відправить Трампа у відставку за "підбурювальні дії" з метою заохочення заворушень у будівлі Капітолію. Водночас початок процесу імпічменту не означає, що Конгрес зможе усунути Трампа від влади.

Ставлення Байдена до ситуації

8 січня 2021 року стало відомо, що в Конгресі США представники Демократичної партії мають намір почати процес імпічменту президенту Дональду Трампу, але його наступник Джо Байден не зацікавлений в цьому.

Вибори в США: що потрібно знати

  • 6 січня 2021 року під час виступу перед своїми прихильниками у Вашингтоні Трамп заявив, що ніколи не визнає поразку на виборах президента США. Після виступу Трампа сотні прихильників президента США Дональда Трампа увірвалися до будівлі Капітолію в той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії вибірників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.
  • 7 січня 2021 року обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії вибірників і затвердили перемогу кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на виборах президента. Трамп пообіцяв упорядковану передачу влади.
  • Після декількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.