Іран видав ордер на арешт Трампа та звернувся по допомогу до Інтерполу - ЗМІ

Іранська прокуратура звернулася в Інтерпол з вимогою оголосити Трампа в міжнародний розшук через вбивство на початку року генерала Касема Сулеймані.

Іран видав ордер на арешт президента США Дональда Трампа через вбивство іранського генерала Касема Сулеймані на початку 2020 року.

Прокуратура Ірану звернулася в Інтерпол з вимогою оголосити Трампа в міжнародний розшук. Про це із посилання на агентство Fars повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожІран засудив до страти причетного до вбивства генерала Сулеймані

Крім Трампа, у списку, направленому в Інтерпол, ще 35 осіб. Як вважає іранська влада, всі вони причетні до загибелі Сулеймані. Тегеран звинувачує їх у вбивстві і тероризмі. Імена цих 35 осіб не повідомляють, але, за даними прокуратури Ірану, це військові і цивільні чиновники.

У прокуратурі Ірану також заявили, що продовжать займатися цим питанням і після закінчення часу перебування Трампа на посаді.

Малоймовірно, що Інтерпол задовольнить прохання Тегерана, пишуть американські ЗМІ. Принципи роботи агентства забороняють йому робити які-небудь дії політичного характеру.

Білий дім повідомлення Тегерана поки що не прокоментував. Інтерпол також наразі не реагував на цю заяву.

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня. Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал представляв загрозу для американців.

Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями.

8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.