REUTERS

Громадянина Ірану засудили до страти за надання розвідці США та Ізраїлю дані про місце перебування вбитого командувача Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані.

Про це повідомляє AJ.

Читайте такожСправа MH17: суд у Нідерландах долучить до справи інтерв'ю Гіркіна Гордону

Відео дня

«Махмуд Мусаві-Мадж, один зі шпигунів ЦРУ і Моссада, був засуджений до смертної кари. Він передав дані про місце перебування Сулеймані нашим ворогам»,  – заявив один з офіційних судових представників.

Водночас в Іраку відмовилися повідомити, коли відбудеться страта. Журналісти ж пишуть, що публічної інформації про перебіг будь-яких справ, пов’язаних з Сулеймані, до цього не було.

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня. Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал представляв загрозу для американців.

Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями. 8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.