У Латвії 22 листопада почнуться щорічні навчання НАТО "Зимовий щит 2021"

Навчання пройдуть на полігоні Адажі.

У Латвії з 22 листопада по 4 грудня пройдуть спільні навчання країн НАТО під назвою "Зимовий щит 2021" (Winter Shield 2021).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони країни. Навчання пройдуть на полігоні Адажі. В ході навчань будуть проведені боєздатність, спільна робота і сумісність латвійських військ і їх колег з інших країн НАТО. Навчання Winter Shield в Латвії проводяться щорічно.

Зокрема, будуть проходити бойові стрільби з гаубиць, мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, а також заплановані обльоти військової авіації.

Читайте такожВідносини НАТО та Росії сягнули "дна" – Столтенберг

Багатонаціональну бойову групу в Латвії очолить Канада. Ця група складається з більш ніж 1500 солдатів з Албанії, Чехії, Італії, Ісландії, Канади, Чорногорії, Польщі, Словаччини, Словенії та Іспанії, які несуть службу в Латвії на ротаційній основі.

Метою навчань НАТО названо тренування можливостей планування і координації операцій на рівні батальйонів. В ході навчань планується відпрацювати подолання перешкод, евакуацію постраждалих, оборонні операції, координування непрямого вогню і підтримки з повітря.

Міноборони Латвії попередило населення, що під час навчань військова техніка як латвійських, так і союзних Збройних сил буде переміщатися по латвійських дорогах, а військові літаки будуть літати в повітряному просторі.

Тренувальні заняття з бойовою стрільбою на Адажском полігоні будуть проходити як вдень, так і вночі.

Вас також можуть зацікавити новини