Про те, що судно прямує до Чорного моря, 29 жовтня повідомило командування Шостого флоту ВМС США / фото twitter.com/USNavyEurope

Американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78) увійшов у Чорне море.

Про те, що судно прямує до Чорного моря, 29 жовтня повідомило командування Шостого флоту Військово-морських сил США на сторінці у Twitter.

"USS Porter (DDG 78) розпочав північний транзит у Чорне море, щоб працювати із союзниками та партнерами НАТО в регіоні" - йшлося в повідомленні.

Відео дня

30 жовтня у Національному центрі управління обороною Росії заявили, що судно увійшло до Чорного моря і російський Чорноморський флот почав за ним стежити.

Читайте такожУ Бельгії розвідний міст перевернув машину з родиною і дитиною всередині (відео)"Сили та засоби Чорноморського флоту розпочали стеження за діями есмінця з керованою ракетною зброєю Porter ВМС США, який зайшов до акваторії Чорного моря 30 жовтня 2021 року", - цитує заяву російське видання RT, що фінансується урядом РФ.

Як повідомляв УНІАН, востаннє есмінець ВМС США USS Porter входив у Чорне море 28 січня 2021 року для проведення операцій із забезпечення безпеки на морі та тренувань із союзниками та партнерами в регіоні.

Торік USS Porter брав участь у міжнародних військових навчаннях Sea Breeze 2020 під егідою України та США.

Вас також можуть зацікавити новини: