Ув’язнення Навального: журналіст повідомив, коли ЄС введе санкції проти Росії

Санкційний список із чотирьох осіб мають офіційно оголосити наступного тижня.

Санкції проти РФ через ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального запровадять раніше, ніж очікувалося.

Про це у Twitter заявив журналіст "Радіо свобода" Рікард Йозвяк.

"Замість заявленої раніше дати 3 березня, тепер очікується, що посли ЄС оголосять своє рішення 1 березня. Санкційний список з чотирьох осіб мають офіційно оголосити наступного дня", - написав журналіст.

Читайте такожУв'язнення Навального: у ЄС дипломати погодили запровадження санкцій проти російських високопосадовців

Санкції ЄС через ув'язнення Навального: що відомо

Глави МЗС країн Євросоюзу 22 лютого домовились розпочати підготовку санкцій проти чотирьох російських посадовців. Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловив сподівання, що Рада ЄС за тиждень схвалить санкції проти російських посадовців, причетних до кримінального переслідування опозиціонера Олексія Навального.

Санкції через отруєння Навального: деталі

15 жовтня 2020 року Рада Європейського Союзу запровадила санкції проти 6 осіб та однієї установи через отруєння Навального.

Зокрема, санкції було запроваджено проти начальника Управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Яріна, першого заступника керівника Адміністрації президента РФ Сергія Кірієнка, представника президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйла, директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортникова, заступників міністра оборони РФ Павла Попова і Олексія Криворучка, а також проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технології.

Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де проходив лікування після отруєння влітку 2020 року. Одразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.

18 січня суд заарештував опозиціонера. Пізніше суд ухвалив рішення відправити Навального до колонії за так званою справою «Ів Роше» на 2 роки і 5 місяців.