Велика Британія та Франція пообіцяли Україні додаткову допомогу

Макрон заявив, що українцям необхідно забезпечити найкращі умови.

Великобританія та Франція будуть разом навчати українських морських піхотинців.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в зоді спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком в Парижі, пише Sky News. За його словами, вони роблять все, щоб російське вторгнення не поширилося по всьому світу. 

"Ми домовилися про конкретні спільні дії з навчання українських військових і важливих сегментів. Ми повинні поставити наших українських друзів в найкращі умови", - сказав Макрон.

Також політики обговорили посилення спільних можливостей, зокрема, щодо майбутнього протикорабельних ракет і систем крилатих ракет. Сунак зазначив, що Великобританія і Франція працюють над тим, щоб "ніколи більше такі, як Путін, не могли використовувати нашу енергетичну безпеку в якості зброї".

Він переконаний, що навчання українських морських піхотинців допоможе Україні отримати вирішальну перевагу на полі бою.

Також вони будуть спільно вивчати розробку складних озброєнь, таких як повітряна, оборонна, бойова і далекобійна зброя. "Ми продовжимо разом боротися за свободу", - додав Сунак.

Навчання українських військовослужбовців

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Велика Британія розпочала програму з підготовки українських військовослужбовців.

Ряд країн-союзників направили своїх інструкторів для навчання українців, серед них - Данія, Канада, Естонія, Литва, Латвія, Нова Зеландія, Швеція, Фінляндія, Норвегія, Нідерланди.

14 вересня 2022 року стало відомо, що близько 5 тисяч українських військовослужбовців вже завершили навчання у Великій Британії в рамках операції INTERFLEX.

У лютому в Міноборони Франції заявили, що в їхній країні пройдуть навчання 2 тисячі українських військових. Також українські військовослужбовці проходять військову підготовку в Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: