Генсек НАТО назвав війну в Україні великою помилкою Путіна

Президент Росії недооцінив мудрість та міць українського народу, зазначив очільник Альянсу.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що президент Російської Федерації Володимир Путін зробив велику помилку, розпочавши війну в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг сказав на брифінгу перед початком надзвичайного саміту голів держав та урядів країн-членів Альянсу.

"Президент Путін зробив велику помилку, розпочавши війну проти незалежної суверенної держави. Він недооцінив силу українського народу, мужність українського народу і Збройних сил", - наголосив Столтенберг.

Генеральний секретар Альянсу додав, що російські загарбницькі сили зустрічають значно більший спротив, аніж очікували.

Він наголосив на необхідності надання відповіді на дії Росії проти України, й тому Альянс значно посилив підтримку України та збільшив присутність військ у східних країнах НАТО.

Нагадаємо, російські війська вдерлися в Україну місяць тому - рано вранці 24 лютого. Супротивник спочатку бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, в тому числі Київ, Харків, Чернігів та Маріуполь.

За час агресії РФ, за даними Офісу генпрокурора, станом на 24 березня вже загинули 128 дітей, а 172 неповнолітніх отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У цей же день Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не відправлятиме війська в Україну та не закриватиме українське небо.

Вас також можуть зацікавити новини: