20 березня 2018 року в Колонній залі Київської міської ради відбудеться святкування Міжнародного дня NOWRUZ.

Участь в урочистому заході візьмуть вісім посольств іноземних держав, а саме: Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан, Киргизької Республіки, Республіки Казахстан, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан, Турецької Республіки і Туркменістану.

У програмі заплановано концерт, у якому виступлять артисти, котрі представляють культуру всіх країн-організаторів, за участю етнічних спільнот. Крім того, гості та учасники зможуть ознайомитися з виставками предметів народної творчості, побуту, посудом, текстилем, елементами декору, які буде презентовано на стендах усіх перелічених вище країн.

Відео дня

Також відбудеться дегустація страв національних кухонь.

Свято відвідають глави дипломатичних місій і міжнародних організацій, народні депутати, представники громадськості, міністерств, відомств, засобів масової інформації, діаспори країн-учасниць, етнічні спільноти Києва, кияни та гості столиці.

Захід відбудеться за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Місце проведення: Колонна зала Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36).

Час проведення: 20 березня 2018 року з 12:00 до 16:00. Офіційна церемонія відкриття – 13:00.

Вхід вільний.

Довідка: 19 лютого 2010 року на 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію «Міжнародний день Навруз». Відповідно до Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликає держави-члени «докладати зусиль для підвищення рівня інформованості щодо Навруз та організовувати щорічні заходи до цього свята».