Фестиваль «Вечори французького кіно» стартує 31 січня у найбільших містах України. До програми увійшли п'ять картин за участю таких зірок, як Луї Гаррель, Гаспар Ульєль, Одрі Тоту, Стейсі Мартін, Летиція Каста та Лілі-Роуз Депп.

Відкриє фестиваль хіт французького прокату – комедія «Щось не так з тобою». Події фільму відбуваються на Французькій Рив'єрі: молода вдова місцевого героя, офіцера поліції, дізнається, що її чоловік не був таким зразковим. Виявляється, через нього невинний хлопець провів 8 років у в'язниці. Тепер дівчина намагається зробити все можливе, щоб допомогти симпатичному юнакові повернутися до нормального життя. Стрічка П'єра Сальвадорі була відзначена премією спільноти драматичних авторів і композиторів (SACD) на Каннському кінофестивалі та закривала 9-й Одеський кінофестиваль.

Монументальна драма «Один король – одна Франція» – історична фреска, присвячена подіям Великої французької революції. У цей неспокійний час закохані персонажі Гаспара Ульєля та Адель Енель намагаються вижити і зберегти свою любов. У сюжеті беруть участь ключові історичні постаті того часу – Марат, Дантон, у ролі Робесп'єра у фільмі з'явиться секс-символ французького кіно – Луї Гаррель. Вперше «Один король – одна Франція» був показаний в рамках позаконкурсної програми Венеціанського кінофестивалю.

Окрім того, в програмі «Вечорів французького кіно» буде показана і режисерська робота Гарреля – фірмова паризька трагікомедія «Чесний чоловік». Герої фільму застрягли у любовному трикутнику, де, мабуть, кожен із учасників найбільше на світі любить ...себе. У головних ролях – сам Гаррель, Летиція Каста та Лілі-Роуз Депп.

Драма «Аманда» була вперше представлена в рамках Венеціанського кінофестивалю, де була відзначена премією Laterna Magica. Головний герой фільму, Давид, закохується в дівчину, яка тільки приїхала в Париж. Але його життя круто змінюється: він змушений дбати про свою племінницю, яка залишилася сиротою після смерті сестри Давида. У головних ролях – Венсан Лакост та Стейсі Мартін.

Також на гостей фестивалю чекає комедія «Гаспар їде на весілля» з Феліксом Моаті – історія хлопця, який їде на весілля батька та пропонує незнайомій попутниці зіграти роль його дівчини.

«Вечори французького кіно» пройдуть у Києві з 31 січня по 6 лютого. Протягом лютого фестиваль також відбудеться у Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі, Сумах, Чернівцях, Вінниці, Маріуполі, Запоріжжі та Рівному. За традицією, колекцію нових і найкращих французьких фільмів представляють Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні та компанія «Артхаус Трафік». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Розклад за посиланням kievkino.com.ua