Villa Krim зібрала 'ВИННІ' дослідження, які допоможуть схуднути, вивчити мову і вирішити проблеми

Чи допоможе келих вина вивчити мову?

Згідно з результатами дослідження  вчених з Ексетерського університету, опублікованих в статті в Scientific Reports, люди, що помірно вживають спиртне після навчання, запам'ятовують матеріал краще тих, хто не пив взагалі. У дослідженні взяли участь 88 людей, більша частина з яких були жінками. В ході експерименту добровольців розділили на дві групи. Обидві групи повинні були запам'ятати неіснуючі слова, схожі на справжні, але в яких були зайві літери (наприклад,  «frenzylk» від слова «frenzy» -  лють). Після того, як психологи переконалися, що учасники експерименту впоралися із завданням, половині з них було запропоновано за дві години випити стільки алкогольних напоїв, скільки вони вважатимуть за потрібне. Інша половина повинна була обійтися без алкоголю. На ранок всі учасники дослідження пройшли тест на пам'ять. У той час як контрольна група, яка пила безалкогольні напої, пам'ятала приблизно однакову кількість слів, у їхніх опонентів показник був помітно вище. При цьому, найсмішніше, що ефект був сильніше виражений у тих, хто випив більше. Пояснення вчені знайшли в наступному: «Алкоголь блокує вивчення нової інформації, і тому у мозку є більше ресурсів, щоб скласти іншу нещодавно отриману інформацію в довгострокову пам'ять». І виходить, щоб краще запам'ятати нові іноземні слова, відклавши підручник, закріпити знання краще за все келихом червоного, але важливо зробити це після навчання і не забуваючи про помірність, адже в іншому випадку можна не згадати не тільки нові слова.

Чи можна схуднути, вживаючи вино?

Відео дня

Два келихи червоного вина на ніч допоможуть запобігти збільшенню ваги на 70 відсотків - саме до таких висновків в ході свого дослідження прийшов учений з університету Альберти в Канаді. Цю чудову новину пізніше підтвердили також вчені з Університету штату Вашингтон і Гарварда, які виявили, що нічний келих вина (або два) дійсно можуть допомогти у втраті ваги. І все це завдяки ресвератролу, який міститься в червоному вині, саме він запобігає накопиченню жиру в жирових клітинах. Ця ж речовина виробляється в організмі завдяки фізичним вправам на тренажерах. Так що келих червоного вина перед сном здатний замінити годину тренування в спортзалі. Але тільки пам'ятайте, що такий процес в організмі відбувається тільки на ніч. Келих за обідом відкладеться на боках, на жаль. І навіть перед сном не перестарайтеся, адже у вині теж містяться калорії, так що при надмірному старанні ефект може бути зворотнім.

Чи сприяє вино творчому вирішенню проблем?

Ні для кого не секрет, що багато хто з великих і творчих людей визнавали, що келих- другий вина дуже сприяють натхненню. Перевірити цю теорію зважився професор з Університету Міссісіпі і його колеги. Вони провели дослідження  за участю 20 чоловіків. В ході експерименту групі помірно п'яних людей було запропоновано завершити серію словесних асоціацій, і ту ж задачу попросили вирішити групу тверезих людей. В результаті експерименту група, що пила, не тільки дала більше правильних відповідей, ніж їх тверезі колеги, але вони також впоралися набагато швидше. Вчені пояснюють подібний результат наступним: «Рішення нестандартних завдань - це область, в якій головний ефект від алкоголю - послаблення самоконтролю, це і дає позитивний результат. У тестах такого типу складно не застрягти на першій асоціації, що прийшла в голову, а алкоголь допомагає перелітати з однієї думки на іншу ... При цьому варто враховувати, що в інших областях - від розв'язування математичних задач до управління автомобілем - тверезість і самоконтроль вкрай важливі ». Крім цього, вчені додали, що забувати про помірність не варто в будь-якому випадку, інакше в безконтрольному потоці свідомості буде складно бракувати провальні ідеї. Але все ж, якщо є необхідність в мозковому штурмі, провести його краще за келихом вина і рішення знайдеться.

Ваша Villa Krim

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я